över om det kan finnas hormonella eller immunologiska orsaker. Gynekolog Kristina Billberg svarar: Det finns tre olika alternativ till vad det kan vara. Den ligger snett till vänster, mellan analhålet och själva slidan. Jag börjar bli orolig. Är du orolig tycker jag du ska vända dig till ungdomsmottagningen och visa knölen för en barnmorska där. Det finns dessvärre ingen specifik behandling vid Hidradenitis suppurativa mer än att kirurgiskt låta ta bort de bölder som ger mest besvär.

Svensk porfilm klump i underlivet - Klump I

De kan också bli så stora att man vill ha knölen borttagen. Det är en typ av "finnar" som utgår ifrån en hårsäck eller en svettkörtel. Har man inga problem är det bättre att bara låta den sitta kvar. Annars kan du bara avvakta och beställa tid för undersökning först om du får mycket besvär. Vad är det för något? Klämmer på dem och då kommer det ut en vitgul sörja. Tyvärr blossar ofta de gamla bölderna upp igen och en del kvinnor utvecklar dessutom hela tiden nya. Deras funktion är att producera ett mjukgörande sekret som är viktigt för slemhinnorna i underlivet. Det tredje alternativet är att du har fått Hidradenitis suppurativa.

Videos

Petite yoga cutie gets the fuck of her life. Inte heller detta tillstånd är farligt utan bara väldigt besvärligt. Den som jag har i underlivet känns som en sådan kula fast den är mycket större. Man behöver inte ta bort dem om man inte har några besvär. Eftersom Bartholinis körtel sitter lite djupare än ett atherom brukar man för det mesta ta bort den på en dagkirurgisk operationsavdelning. Man har en Bartholinis körtel på vardera sidan och de sitter ungefär precis som du beskriver det. Ibland bildas det fistlar från gamla bölder som av och till tömmer sig på sekret. Efteråt sitter det kvar ett ärr.